blog

معرفی کاربردی ترین اصطلاحات ارز دیجیتال به زبان ساده

از سال 2009 و با معرفی ارز دیجیتال بیت کوین، بازار ارز دیجیتال شکل گرفت. این حوزه که کمی بیش از یک دهه قدمت دارد، در همین مدت کوتاه توانسته است معاملات تجاری و بازارهای مالی را متحول کند.

بسیاری از افراد با خرید مقدار اندکی از یک ارز دیجیتال به سودهای کلان دست یافتند، درحالی‌که برخی دیگر بدون آگاهی و برنامه‌ریزی وارد این بازار شدند و تمام سرمایه خود را از دست دادند. هر کسی که قصد ورود به بازار ارز دیجیتال را دارد، باید با معنی اصطلاحات بازار ارز دیجیتال آشنا باشد تا بتواند تصمیمات درستی بگیرد.

سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال، مانند هر نوع سرمایه‌گذاری دیگر، نیازمند دانش و آگاهی است. برای موفقیت در این بازار، لازم است بدانید که در چه بخشی سرمایه‌گذاری می‌کنید و چه استراتژی‌هایی را دنبال خواهید کرد. در این مقاله، شما را با معنی اصطلاحات بازار ارز دیجیتال و مهم‌ترین مفاهیم آن آشنا خواهیم کرد.

اصطلاحات بازار ارز دیجیتال

اصطلاح تعریف
بیت کوین (Bitcoin) اولین و باارزش‌ترین ارز دیجیتال که در سال 2009 توسط ساتوشی ناکاموتو معرفی شد.
آلت کوین (Altcoin) تمام ارزهای دیجیتال به‌جز بیت کوین، مانند اتریوم، دوج کوین و… آلت کوین محسوب می‌شوند.
بلاک چین (Blockchain) دفترکل دیجیتالی توزیع‌شده که اطلاعات تراکنش‌ها را به‌صورت غیرمتمرکز ثبت می‌کند.
ارزش بازار (Market Capitalization) حاصل‌ضرب قیمت هر ارز دیجیتال در تعداد کل توکن‌های در گردش، که ارزش کل یک ارز را نشان می‌دهد.
صرافی (Exchange) پلتفرمی که امکان خرید، فروش و تبدیل ارزهای دیجیتال را فراهم می‌کند.
ساتوشی (Satoshi) کوچک‌ترین واحد بیت کوین، که برابر با ۰.۰۰۰۰۰۰۰۱ بیت کوین است.
ترید (Trade) خرید و فروش ارزهای دیجیتال برای کسب سود از نوسانات بازار.
هولد (HODL) استراتژی نگهداری بلندمدت ارزهای دیجیتال بدون توجه به نوسانات کوتاه‌مدت.
نهنگ (Whale) افرادی که حجم بالایی از یک ارز دیجیتال را در اختیار دارند و می‌توانند بازار را تحت تأثیر قرار دهند.
ماینر (Miner) دستگاهی که برای استخراج ارزهای دیجیتال از طریق حل معادلات پیچیده ریاضی استفاده می‌شود.
توکن (Token) ارزهای دیجیتالی که روی بلاک چین‌های دیگر ساخته می‌شوند و بلاک چین مستقل ندارند.
استیبل کوین (StableCoin) ارز دیجیتالی که قیمت آن ثابت بوده و معمولاً به یک دارایی مانند دلار متصل است (مثل تتر).

اصطلاحات بی‌شماری در بازار ارز دیجیتال وجود دارد که معرفی تمامی آن‌ها در یک مقاله امکان‌پذیر نیست. با این حال، ما تلاش کرده‌ایم تا در اینجا لیستی از مهم‌ترین و پرکاربردترین مفاهیم را ارائه دهیم. هدف ما آموزش اصطلاحات ارز دیجیتال به شماست تا با آگاهی بیشتر بتوانید در این حوزه فعالیت کنید و تصمیمات بهتری بگیرید.

 

بیت کوین

اولین و با ارزش‌ترین ارز دیجیتال موجود در بازار ارز‌های دیجیتال، بیت کوین است. این ارز دیجیتال در سال 2009 و توسط ساتوشی ناکاموتو عرضه شد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اینکه بیت کوین چیست مقاله دیگر ما را بخوانید.)

 

آلت کوین (Altcoin)

به هر ارز دیجیتال به جز بیت کوین، آلت کوین گفته می‌شود؛ این ساده‌ترین تعریف از آلت کوین است. تمام ارز‌های دیجیتال به جز بیت کوین مانند اتریوم، دوج کوین و… آلت کوین گفته می‌شود.

آشنایی با اصطلاحات بازار ارز دیجیتال برای سرمایه‌گذاری موفق ضروری است. برخی ارزها بدون پشتوانه و هدف مشخص وارد بازار می‌شوند. برای شناخت بیشتر، مقاله شت کوین چیست را مطالعه کنید.

بلاک چین (BlockChain)

بلاک چین نوعی دفتر توزیع داده به صورت غیر متمرکز است، اطلاعات مربوط به هر تراکنش در بلاک چین‌ها ذخیره می‌شود. از جمله اطلاعاتی که در یک بلاک چین ذخیره می‌شود، می‌توان به تاریخ دقیق هر تراکنش، آدرس عمومی گیرنده و فرستنده اشاره کرد. (جهت آشنایی با بلاكچين به زبان ساده کلیک کنید.)

 

اصطلاحات بازار ارز‌های دیجیتال

 

جهت كسب اطلاع از قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال و مشاهده نمودار آنها، کلیک کنید

 

ارزش بازار (Market Capitalization)

مقدار سرمایه موجود در یک پروژه (ارز دیجیتال) را ارزش بازار آن سهم می‌گویند. ارزش بازار هر ارز دیجیتال با ضرب قیمت ارز در تعداد سکه به دست می‌آید. معمولاً ارز‌های دیجیتال بر اساس ارزش بازار خودشان رتبه‌بندی می‌شوند، در حال حاضر بیت کوین با ارزش‌ترین ارز موجود در بازار است.

 

صرافی (Exchange)

صرافی این امکان را به شما می‌دهد که در بستر آن به خرید و فروش ارز‌های دیجیتال بپردازید. یکی از مهمترین و پرکاربردترین اصطلاحات موجود در بازار ارز‌های دیجیتال، صرافی است. در صرافی شما به صورت آنلاین و لحظه‌ای می‌توانید از قیمت ارز‌های دیجیتال اطلاع بدست‌آورید. صرافی‌های غیر متمرکز (در این صرافی‌ها احراز هویت اجباری نیست) و صرافی متمرکز (در این صرافی‌ها احراز هویت اجباری است) بستر را برای تمامی معامله‌گران ارز‌های دیجیتال فراهم می‌کنند.

 

ساتوشی (Satoshi)

در واقع ساتوشی نام خالق بیت کوین است و هنوز از هویت این شخص اطلاعی در دسترس نیست و فقط نام این شخص بر سر زبان معامله‌گران است. (جهت کسب اطلاع از اینکه ساتوشی چیست و هر ساتوشی چند بیت کوین است، کلیک کنید.)

 

ترید (Trade)

در واقع به خرید و فروش ارز‌های دیجیتال ترید می‌گویند از واژه ترید در بازار ارز‌های دیجیتال به کرات استفاده می‌شود. با آموزش و آگاهی در خصوص ارز‌های دیجیتال می‌توانید به راحتی سرمایه خود را چندین برابر کنید و با نوسان‌گیری از ارز‌های دیجیتال سود خوبی به جیب بزنید.

 

اصطلاحات ترید ارز دیجیتال

 

هولد ارز‌های دیجیتال (HODL)

هولد کردن ارز‌های دیجیتال که گا‌هاً را با نام هودل HODL ارز دیجیتال نیز شناخته می‌شود. حتماً شما هم این موضوع را شنیده‌اید که HODL مخفف عبارت کامل Hold on for dear life و به معنای نگهداری با تمام وجود است، اگر چه در ظاهر این موضوع کاملاً درست به نظر می‌آید؛ اما این موضوع درست نیست و واقعیت چیز دیگری است. HODL همان کلمه HOLD به معنای نگهداری کردن است که یکی از کاربران زمانی که مست بود، هنگام نوشتن کلمه HOLD حروف D و L را جا به جا نوشت.

 

نهنگ (Whale)

اگر با افراد فعال در زمینه ارز‌های دیجیتال نشست و برخاست کرده باشید، حتماً از آن‌ها شنیده‌اید که فلانی نهنگ وارد فلان ارز دیجیتال شد و قیمت آن را بالا برد. اصطلاحاً کلمه نهنگ برای اشخاصی به کار برده می‌شود که تراکنش‌های با حجم بالا انجام می‌شوند. نهنگ‌ها معمولاً با استراتژی و هدف خاصی وارد یک سهم می‌شوند.

 

ماینر (Miner)

یکی از مهمترین اصطلاحات ارز دیجیتال، ماینر است. ماینر اصطلاحی است که برای استخراج ارز‌های دیجیتال به‌کار برده می‌شود. علاوه بر ترید ارز‌های دیجیتال برای کسب درآمد در این بازار می‌توان از ماینر‌ها استفاده کرد. دستگاه‌های ماینر انواع مختلفی دارند و با توجه به قدرت استخراج ارز دیجیتال، قیمت آن‌ها نیز متفاوت خواهد بود.

 

توکن (Token)

به ارز‌های دیجیتالی که شبکه بلاک چین منحصر به فردی برای خود ندارند و بر روی بستر سایر ارز‌های دیجیتال فعالیت می‌کنند، توکن گفته می‌شود.

 

ارز‌های با قیمت ثابت (StableCoin)

ارز‌های دیجیتال به واسطه نوسان‌های زیاد در بین مردم شهره هستند اما در بین ارز‌های دیجیتال، ارز‌های نیز وجود دارد که قیمت آن‌ها ثابت است و نوسانات بازار ارز‌های دیجیتال بر روی این ارز‌های دیجیتال هیچگونه تأثیری ندارد. مهمترین استیبل کوین موجود در بازار ارز‌های دیجیتال تتر است، قیمت لحظه ای تتر برابر با 1 دلار آمریکا دارد.

 

اصطلاحات تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال

اصطلاح تعریف
خط روند (Trend Line) خطی که از اتصال چندین کف یا سقف قیمتی در نمودار تشکیل شده و جهت حرکت بازار را نشان می‌دهد.
خط حمایت سطح قیمتی که در آن، فشار خرید افزایش یافته و مانع از کاهش بیشتر قیمت دارایی می‌شود.
خط مقاومت سطح قیمتی که در آن، فشار فروش افزایش یافته و مانع از افزایش بیشتر قیمت دارایی می‌شود.
اندیکاتورها ابزارهای تحلیل تکنیکال که با استفاده از محاسبات ریاضی، روند بازار و نقاط ورود و خروج را مشخص می‌کنند.
حجم معاملات مقدار کل دارایی که در یک بازه زمانی مشخص در بازار خرید و فروش شده است.

اگر به دنبال ترید ارز‌های دیجیتال هستید و می‌خواهید از این روش سرمایه‌گذاری به سود دست پیدا کنید، باید با اصطلاحات ترید ارز دیجیتال و مفهوم آن‌ها به خوبی آشنا باشید از جمله مهمترین اصطلاحات خرید و فروش ارز دیجیتال می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد.

 

خط روند (Trend Line)

تمامی ارز‌های دیجیتال در طول زمان دارای نوسان هستند، کارشناسان و تحلیلگران ارز‌های دیجیتال متوجه شده‌اند که این نوسانات در بازه‌های مختلف از یک الگوی خاص پیروی می‌کنند و از همین موضوع بهره می‌گیرند تا روند آینده سهم را پیش‌بینی کنند.

به زبان ساده می‌توان خط روند صعودی را اینگونه تعریف کرد: اگر سه کف قیمتی را با یک خط به یکدیگر متصل کنید. به ازای هر کف قیمتی یک قله قیمتی وجود داشته باشد که از قله قبلی خود بیشتر باشد در این حالت تغییرات قیمتی سهم دارای روند صعودی است و چنانچه این روند دقیقاً برعکس باشد، روند سهم نزولی است.

 

اصطلاحات تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال

 

خط حمایت

هر ارز دارای کف قیمتی است که با نزدیک شدن قیمت ارز دیجیتال به این محدوده، ارز واکنش نشان داده و روند صعودی به خود می‌گیرد به این نقاط به اصطلاح نقاط حمایت ارز دیجیتال گفته می‌شود. زمانی که نقاط حمایت از بین بروند، معمولاً ارز‌های با اصلاحات شدید رو به رو خواهند شد.

 

خط مقاومت

این خطوط دقیقاً برعکس خطوط حمایت است، تمامی ارز‌های دیجیتال دارای یک سقف قیمتی هستند. با نزدیک شدن قیمت ارز‌های دیجیتال به این سقف قیمتی، ارز دیجیتال از خود مقاومت نشان می‌دهد و برای شکستن آن نیاز به قدرت بسیار زیادی است. بسیاری از ارز‌های دیجیتال با برخورد به این سقف توانایی شکستن آن را ندارند و بعد از مدتی ارز دچار افت قیمتی می‌شود.

 

اندیکاتور‌ها

اندیکاتور‌ها ابزار‌های هستند که با استفاده از فرمول‌های ریاضی روند بازار را پیش‌بینی می‌کنند. اندیکاتور‌ها به دو دسته روی نمودار و خارج از نمودار تقسیم می‌شوند. بهتر است بدانید که اندیکاتور‌ها تنها جهت حرکت ارز‌های دیجیتال را مشخص می‌کنند.

 

حجم معاملات

یکی از مهمترین متغیر‌های بازار که بسیاری از تحلیل‌گران به آن توجه ویژه‌ای دارند، حجم معاملات است.

 

اطلاع از اصطلاحات ارز‌های دیجیتال ضروری است؟

شما سرمایه‌اتان را از سر راه نیاورده‌اید که بخواهید بدون فکر و دانش در خصوص آن تصمیمی بگیرید. سرمایه شما اندک اندک و با تلاش بسیار زیاد شما جمع‌آوری شده است، پس باید تا جایی که می‌توانید در خصوص محلی که قصد سرمایه‌گذاری در آن را دارید، اطلاعات کسب کنید. بازار رمز ارز‌ها بسیار جذاب و پر خطر است و اگر تصمیم خود برای سرمایه‌گذاری در این بازار را گرفته‌اید، باید تمام تلاش خود

برای کسب اطلاعات از این بازار به کار بگیرید. ما در این مقاله که به‌منظور آشنایی با اصطلاحات ارز دیجیتال نوشته شد، تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا شما را با اصطلاحات بازار ارز‌های دیجیتال آشنا کنیم؛ امیدواریم که در این امر موفق بوده باشیم.

سوالات متداول

1. معنی اصطلاحات بازار ارز دیجیتال چیست؟

معنی اصطلاحات بازار ارز دیجیتال به مجموعه‌ای از واژه‌ها و مفاهیمی اطلاق می‌شود که برای فعالیت در حوزه رمزارزها ضروری هستند. این اصطلاحات شامل مفاهیمی مانند بلاک چین، ترید، هولد، نهنگ و لوریج است که دانستن آن‌ها به معامله‌گران در تصمیم‌گیری‌های بهتر کمک می‌کند.

2. چرا آموزش اصطلاحات ارز دیجیتال برای معامله‌گران ضروری است؟

آموزش اصطلاحات ارز دیجیتال به معامله‌گران کمک می‌کند تا بهتر بتوانند بازار را تحلیل کنند، از استراتژی‌های معاملاتی مناسب استفاده کنند و از اشتباهات رایج در سرمایه‌گذاری جلوگیری نمایند. عدم آگاهی از این مفاهیم می‌تواند منجر به تصمیمات اشتباه و زیان مالی شود.

3. اصطلاحات ارز دیجیتال شامل چه مواردی است؟

اصطلاحات ارز دیجیتال طیف گسترده‌ای از مفاهیم را شامل می‌شود، از جمله بیت کوین، آلت کوین، بلاک چین، نهنگ، هولد، پامپ و دامپ، لوریج و صرافی غیرمتمرکز. این مفاهیم در معاملات روزانه بازار رمزارزها اهمیت زیادی دارند و درک درست آن‌ها باعث موفقیت بیشتر در این حوزه می‌شود.


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا